کروکی عدم سازش:
این کروکی برای زمانی هست که مقصر اصلی مشخص نیست. مواردی که باعث میشود کروکی عدم سازش استفاده شود:
- عدم قبول نظریه افسر
- عدم تکمیل مدارک مثل گواهینامه، بیمهنامه و …
- خسارت بالای تعهد بیمهنامه مقصر حادثه
- تصادفات جرحی و فوتی
شکایت در تصادفی که خسارت مالی ایجاد شده
در این مواقع سه حالت وجود دارد:
- دو طرف توافق کردن و خسارت پایین است
- دو طرف توافق کردن و خسارت بالا است
- دو طرف توافق نکردن و خسارت بالا است
دو طرف توافق کردن و خسارت پایین است:
مقصر بدون اینکه به شرکت بیمه مراجعه کند خسارت را پرداخت کند.
دو طرف توافق کردن و خسارت بالا است:
اگر شخصی که مقصر است بخواهد از بیمه برای پرداخت خسارت استفاده کند، در این صورت روند پرداخت توسط شرکت بیمه بررسی میشود. پرداخت با توجه به سقف مبلغی که در بیمه نامه نوشته شده و میزان خسارت، تعیین میشود.
دو طرف توافق نکردن و خسارت بالا است:
در صورتی که راننده مقصر با فردی که خسارت دیده همکاری نکند یا غرامت پرداخت شده توسط بیمه، تمام خسارت طرف مقابل را جبران نکند فرد خسارت دیده میتواند برای دریافت تمام یا بخش باقیمانده از خسارت خود به مرجع قضایی مراجعه نماید.
مهلت شکایت از راننده مقصر به شرکت بیمه گر ۵ روز بعد از تصادف است. در خصوص تصادف جرحی و غیره مهلت ثبت شکایت قانونی تفاوت دارد که در این خصوص میتوانید با شماره گیری 05138471007 با ما ارتباط بگیرید و از قوانین در این موضوع باخبر بشید.
شکایت از راننده مقصر وقتی دو طرف توافق نکردن:
قوانین در سال 1401 بر این قرار است که اگر خسارت از 20 میلیون کمتر باشد کروکی غیرسازشی باید استفاده شود.اگر خسارت بیشتر از 20 میلیون باشد، طرفین باید به دادگاه مراجعه کرده و شکایت خود را تنظیم کنند.
اگر راننده مقصر فرار کرد چه کنیم؟
در صورتی که راننده مقصر فرار کرد دو نوع خسارت اتفاق می افتد:
- خسارت مالی
- خسارت جانی (جرح یا فوت)
خسارت مالی:
در صورت فرار راننده مقصر در تصادفات با خسارت مالی شما میتوانید از بیمهنامه بدنه استفاده کنید. مدارک مورد نیاز برای گرفتن خسارت با استفاده از بیمه بدنه به شرح زیر است:
- کروکی غیرسازشی
- صورتجلسه کلانتری یا پاسگاه انتظامی از حادثه
- اوراق بازجویی تنظیم شده در یگان انتظامی و مرجع قضایی
- اصل و کپی بیمهنامه بدنه اتومبیل
- کپی بیمهنامه شخص ثالث به همراه اصل آن
- اصل و کپی گواهینامه راننده یا مالک خودرو
- اصل و کپی کارت مشخصات خودرو
- تصویر شناسنامه مالکیت خودرو به همراه اصل آن
- تکمیل فرم واگذاری حقوق قانونی بیمهگزار به شرکت بیمه (رعایت اصل جانشینی، یعنی اگر پس از پرداخت خسارت مسبب شناسائی گردید، نسبت به بازیافت اقدامات لازم صورت پذیرد.)
:خسارت جانی (جرحی یا فوتی)
فرار راننده در تصادف با خسارت جرحی
اینکه راننده از صحنه تصادف فرار کند جرم است و بر اساس قانون قاضی حق تخفیف دادن در مجازات را ندارد. در صورت فرار راننده، قاضی میتواند راننده مقصر را به بیش از دو سوم مجازات محکوم کند. بر اساس ماده ۱۰ قانون بیمه، در این تصادفات خسارات وارده از «صندوق تامین خسارتها» جبران میشود. صندوق تامین خسارات بدنی برای جلوگیری از تضییع حقوق مصدوم، موظف به پرداخت خسارات و تامین هزینه های او است. علاوه بر این، امکان پیگیری قضایی وجود دارد. مصدوم میتواند با کمک شواهد موجود (مثل پلاک خودرو و دوربینهای مدار بسته در سطح شهر) راننده را بیابد.
فرار راننده در تصادف با خسارت فوتی
مثل آنچه که قبل گفته شد فرار راننده جرم است و قاضی حق تخفیف در مجازات را ندارد. مانند فرار در تصادف با خسارت جرحی، قاضی میتواند مجرم را به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مندرج در قانون محکوم نماید. در صورت فرار راننده، خانواده متوفی به مقصر دسترسی ندارند. اگر دادگاه کیفری حکم به مسئولیت صندوق تامین خسارتهای بدنی بدهد، ورثه متوفی میتوانند از این صندوق دیه خود را مطالبه کنند. همچنین در صورت درخواست ورثه فرد فوت شده، صندوق میتواند بدون نیاز به صدور رای دادگاه، خسارت را پرداخت کند.
در این ویدیو یکی از راه های دیگری که میتوانید از مقصر فرار کرده خسارت بگیرید توضیح داده شده است.
1 دیدگاه
چه اطلاعات مفیدی ممنون👏