کانتینر های بیشمار در محوطه گمرک بیرون از شهر که جرثقیل بزرگی نیز در کنار آنها قرار دارد در پایین تیتر بیمه گمرک چیست و آیا برای ترخیص کالا اجباریست نوشته شده است

بیمه گمرک، یکی از بیمه های ضروری برای حمل و نقل کالاست که برای افرادی که در زمینه تجارت و بازرگانی فعالیت می‌کنند، الزامی است.

این بیمه به بیمه گذار اطمینان می‌بخشد که کالا از گمرک عبور خواهد کرد و در طی این مراحل گمرک سلامت کالا و پوشش خسارت های وارد شده را تضمین می‌کند.

بیمه گمرک چیست؟

بیمه نامه گمرکی شما را در مقابل عدم پرداخت عوارض و مالیات پوشش می دهد و شرکت بیمه ضمانت سلامت کالا را بر عهده می گیرد. این بیمه در صورت بدهی ناشی از عدم پرداخت عوارض، مالیات و هزینه ها مورد مذاکره قرار می‌گیرد.

اگر شما به عنوان نماینده گمرک، دارنده کالا یا نماینده غیرمستقیم در رسیدگی به مقامات گمرکی عمل می‌کنید، بیمه گمرک شکل بسیار مفیدی از تضمین است که هرگونه بدهی گمرکی احتمالی را پوشش می‌دهد.

این بیمه جایگزینی برای ضمانت نامه بانکی یا سپرده نقدی است. سپس شرکت بیمه بر اساس قانون گمرک به عنوان ضامن بیمه شده در برابر گمرک عمل می‌کند.

شاید برای فهم بهتر این بیمه به آشنایی با بیمه باربری نیاز داشته باشید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

بیمه باربری چیست؟

بیمه باربری بیمه نامه‌ ای هست که طبق آن بیمه گر به ازای مبلغی که از بیمه گذار دریافت می‌کند در صورت بروز خسارت برای بار بیمه‌گذار در طی حمل و نقل، هزینه های آن را پوشش دهد. همینطور این بیمه موارد زیان یا آسیب به شخص ثالث زیان، حامی بیمه‌گذار خواهد بود.

برای آشنایی بیشتر با بیمه باربری مقاله بیمه باربری چیست و چه انواعی دارد را بخوانید.

در بیمه نامه گمرکی چه اطلاعاتی ثبت می‌شود؟

در قسمت مشخصات بیمه نامه گمرک، اطلاعاتی مانند نام بیمه گذار، نوع کالا بیمه شده، تاریخ پایان قرارداد، نوع وسیله حمل و نقل، مبدا و مقصد حمل، مبلغ کالای بیمه شده و تعداد یا مقدار کالای بیمه شده ثبت می‌شود. مهم‌ترین اطلاعات بیمه نامه گمرکی موارد ذیل می‌باشد:

  • تاریخ پایان قرارداد
  • نام بیمه گر و بیمه گذار به صورت دقیق
  • موضوع بیمه
  • زمان آغاز و پایان بیمه
  • میزان حق بیمه
  • تعهدات بیمه گر

نکات مهم بیمه گمرک

  1. مدت زمان اعتبار بیمه نامه گمرکی از مبدأ شروع می‌شود و پس از رسیدن محموله بیمه شده به مقصد به پایان می‌رسد.
  2. در صورت بروز خسارت تسویه هزینه تحمیل شده، بر مبنای نرخ ارز صورت می‌گیرد.
  3. اعتبار بیمه نامه گمرکی منوط به حمل بار با کشتی های طبقه بندی شده است، در غیر این صورت درج این مورد در متن بیمه نامه لازم است.
  4. در صورتی که محموله بیمه شده با کانتینر از مبداء تا مقصد حمل شود، 20% از حق بیمه کسر می‌گردد.
  5. در صورت غرق کشتی، سقوط هواپیما و یا آتش سوزی وسیله نقلیه حامل محموله، تمام محموله از بین رفته، تحت پوشش بیمه نامه گمرکی است.
  6. بیمه گمرک مربوط به بیمه های صادراتی، شامل تخفیف می‌شوند.
  7. در صورت تشکیل بیمه نامه گمرکی برای دام و طیور زنده، پوشش بیمه تنها بر روی وسیله نقلیه است و خطرات مرگ دام و طیور، مشمول بیمه نمی‌گردد.
  8. در صورت حمل بار با وسیله نقلیه یخچال دار، ذکر مدت زمان مجاز برای استفاده از یخچال، در مفاد بیمه نامه گمرکی اجباری است.

هزینه حق بیمه گمرک چگونه محاسبه می‌شود؟

نحوه محاسبه هزینه حق بیمه  به اینگونه است که هر باری که جهت تایید برای ترخیص کالا، وارد گمرک شود، 0/5% از هزینه کل بار به عنوان حق بیمه از صاحب کالا (بیمه گذار) دریافت می‌شود. سپس باید هزینه کالاهایی که وارد گمرک شده‌اند با هزینه ‌ای که برای حمل و نقل آن کالاها پرداخت شده است با یکدیگر جمع شود.

در نهایت، حاصل این جمع بر حسب ریال و نرخ ارز برآورد شده و حاصل در عدد پنج دهم (0/5) ضرب شود. رقم نهایی این محاسبات برابر با حق بیمه گمرکی است که باید در هنگام ترخیص کالا پرداخت شود.

آیا بیمه گمرک در ترخیص کالا الزامیست؟

برای ترخیص کالا از گمرک 2 تا از بیمه های ضروری بیمه باربری و بیمه گمرک است. که نه تنها ضامن عبور کالا از گمرک هستند بلکه در صورت بروز خسارت هزینه های کالا را پوشش می‌دهند. در ادامه دیگر مدارک موردنیاز برای ترخیص کالا لیست شده‌اند.

مدارک لازم برای ترخیص بار از گمرک

روند ترخیص محموله های تجاری از گمرک روندی حساس و پیچیده است. علت پیچیدگی این مرحله، مدارک مختلفی است که صاحبان کالا و یا نمایندگان قانونی آنها باید برای ترخیص محموله تجاری خود از گمرک از سازمان های گوناگون دریافت کنند.

که همین موضوع سبب می‌شود صاحبان کالا روند ترخیص محموله تجاری خود از گمرک را به ترخیص کاران حرفه ای واگذار کنند تا از اتلاف وقت و بروز اشتباه جلوگیری شود.

مدارک ذیل از موارد ضروری برای ترخیص کالا از گمرک هستند:

  1. کارت بازرگانی
  2. کد ثبت سفارش کالا
  3. پیش فاکتور
  4. بارنامه
  5. بیمه نامه باربری
  6. گواهی ترخیصیه
  7. فهرست عدل بندی
  8. فاکتور کالا
  9. گواهی مبدا
  10. گواهی نامه استاندارد
  11. گواهی بازرسی کالا
  12. برگ سبز گمرکی
  13. مجوز های مورد نیاز با توجه به نوع کالا مانند مجوز استاندارد، مجوز بهداشت، مجوز قرنطینه و..

در اینجا ما تمامی اطلاعات درباره بیمه گمرک و نحوه ترخیص کالا، توضیح داده‌ایم. شما می‌توانید سوالات خود را از ما به عنوان مشاوره بیمه خود به صورت آنلاین از طریق سایت یا اینستاگرام و یا از طریق تماس با شماره ۰۹۱۵۸۹۹۴۹۹۳ بپرسید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *