برای داروسازان و مسئولین داروخانه ها همیشه این امکان وجود دارد که سخت تلاش کنند تا به وضعیت فعلی خود برسند و یک اقدام انضباطی پیش بینی نشده یا شکایت نادرست عواقبی بزرگ بر آینده شغلی و مالی آنها داشته باشد. بنابراین بیمه مسئولیت داروسازان مطرح شده تا از موقعیت شغلی آنها محافظت کند.
بیمه مسئولیت داروخانه ها در واقع یک نوع بیمه مسئولیت مدنی حرفه ای است که از 3 دسته های کلی بیمه های مسئولیت است. در مقاله بیمه مسئولیت چیست و 3 دسته بندی کلی آن درباره بیمه مسئولیت و انواع دسته بندی های آن بخوانید.
بیمه مسئولیت داروسازان چیست؟
بیمه مسئولیت داروخانه که از زیر دسته های بیمه مسئولیت حرفه ای است، که هدف آن تضمین عواقب اقتصادی ناشی از هرگونه ادعای خسارت جانی، مادی و تبعی و همچنین خسارت مادی اولیه ناشی از خطا یا تقصیر حرفه ای بیمه شده یا پرسنل به اشخاص ثالث است.
پوشش های بیمه مسئولیت داروسازان:
انواع مختلفی از پوششهای بیمه مسئولیت مدنی حرفهای وجود دارد که میتوان آنها را بر اساس نیازهای بیمهگذار تنظیم کرد و از میان آنها متمایز کرد.
برای مثال برای یک داروخانه به 3 بیمه مسئولیت کلی نیاز دارد: بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان، بیمه مسئولیت مسئول فنی داروخانه و بیمه آتش سوزی. که هر کدام از آنها پوشش های خاص خود را دارند.
بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان: برای دکتر داروساز داروخانه، یا مسئول آن از نظر ایجاد خسارت برای کارکنان و پرسنل داروخانه محافظتی ایجاد میکند. در واقع با داشتن این بیمه در صورت بروز حادثه برای کارکنان داروخانه و ایجاد خسارت بیمه این هزینه ها را جبران میکند.
بیمه آتش سوزی: از آنجایی که احتمال بروز آتش سوزی یا انفجار در مکان هایی مثل داروخانه ها بیشتر است، خریداری بیمه برای این مکان ها ضروریست.
بیمه های آتش سوزی در صورت بروز حادثه هایی از جمله انفجار، زلزله، سقوط هواپیما، ریزش سنگ و طوفان و... خسارت هایی که به افراد یا مواد دارویی وارد میشود را جبران میکند و تحت پوشش قرا میدهد.
بیمه مسئولیت مسئول فنی داروخانه: این بیمه شامل پوشش هایی همچون غرامت فوت و نقص عضو دائم اعم از کلی و جزئی برای هر نفر میشود.
غرامت نقص عضو:
اگر کوتاهی مسئول موجب نقص عضو بیمار شود، شرکت بیمه خسارت را به شخص پرداخت خواهد کرد. لازم به ذکر است، سقف هزینه های پرداختی توسط بیمه، با توجه به حق بیمه پرداختی از طرف مسئول تعیین می شود.
غرامت فوت:
اگر بیمار در اثر کوتاهی فرد مسئول فوت کند، شرکت بیمه موظف به پرداخت غرامت فوت به ذی نفعان شخص است که سقف آن برابر با مبلغ دیه در ماه های عادی یا حرام در همان سال است.
در واقع این بیمه در صورت بروز اشتباه و یا خطا در کار مسئول داروخانه یا هر یک از اعضاء داروخانه پوششی تعیین کرده است.