بیمه عمر یکی از کاربردی ترین بیمه نامه هاست که برای رفع و کاهش دغدغه ها و همچنین تامین آینده بیمه شده بوجود آمده است. با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور، خیلی از افراد به دنبال ایجاد یک پس انداز مناسب برای دوران بازنشستگی و همچنین تأمین نیازهای خود و خانواده شان در سال های آینده هستند.
هزینههای سنگینی مثل هزینه تحصیل، ازدواج یا ایجاد رفاه برای فرزندان خود و در کنار آن مخارج بالای زندگی در دوران بازنشستگی، اهمیت داشتن یک پشتوانه مالی محکم را بیش از پیش مشخص میکند.
این بیمه انواع پوشش متفاوت در هنگام حیات و همچنین در هنگام فوت دارد.
بیمه عمر چیست؟
بیمه عمر قراردادی است بین شرکت بیمه کننده و صاحب بیمه نامه. بیمه نامه عمر تضمین می کند که بیمه گر در ازای حق بیمه پرداخت شده توسط بیمه گذار در طول عمر خود، مبلغی را به یک یا چند ذینفع نامبرده در هنگام فوت شخص بیمه شده پرداخت می کند.
بیمه عمر یک قرارداد الزام آور قانونی است که در هنگام فوت شخص بیمه شده به صاحب بیمه نامه کمک مالی پرداخت می کند.
برای اینکه یک بیمه نامه عمر به قوت خود باقی بماند، بیمه گذار باید یک حق بیمه را پیش پرداخت کند یا در طول زمان حق بیمه معمولی را بپردازد.
هنگامی که شخص بیمه شده فوت کند، ذینفعان نامگذاری شده بیمه نامه ارزش اسمی بیمه نامه یا مزایای فوت را دریافت خواهند کرد.
بیمه نامه های عمر مدت دار پس از چند سال منقضی می شود. بیمه نامه های عمر دائمی تا زمان فوت بیمه شده، توقف پرداخت حق بیمه یا تسلیم بیمه نامه فعال باقی می مانند.
یک بیمه نامه عمر تنها به اندازه توان مالی شرکت صادر کننده آن خوب است. اگر صادرکننده نتواند، صندوق های ضمانت دولتی ممکن است مطالبات را پرداخت کنند.
تفاوت بیمه عمر و تامین اجتماعی در چیست؟
به طور کل بیمه تامین اجتماعی مربوط به برخوردار شدن از حقوق و مزایا بعد از بازنشستگی است، اما بیمه عمر مربوط به پوشش هزینه های بازماندگان یا پرداخت مبلغی تعیین شده به ذینفعان یا وارثان بیمه شده در صورت فوت ایشان است.
برای آشنایی بیشتر با این بیمه نامه میتوانید مقاله بیمه تامین اجتماعی چیست و انواع آن را مطالعه کنید.
مزایای این بیمه نامه
داشتن بیمه عمر مزایای زیادی دارد. در زیر برخی از مهم ترین ویژگی ها و حمایت های ارائه شده توسط بیمه نامه های عمر آورده شده است.
اکثر مردم از این بیمه نامه برای تامین پول به ذینفعانی استفاده می کنند که در صورت فوت بیمه شده دچار مشکلات مالی می شوند. با این حال، برای افراد ثروتمند، مزایای مالیاتی بیمه عمر، از جمله رشد ارزش نقدی معوق مالیاتی، سود سهام معاف از مالیات، و مزایای مرگ بدون مالیات، میتواند فرصتهای استراتژیک بیشتری را فراهم کند.
چه کسانی به این بیمه نامه نیاز دارند؟
بیمه عمر به افراد تحت تکفل یا سایر ذینفعان پس از فوت بیمه شده حمایت مالی می کند. در اینجا چند نمونه از افرادی که ممکن است به بیمه عمر نیاز داشته باشند آورده شده است:
- والدین با فرزندان خردسال: اگر یکی از والدین فوت کند، از دست دادن درآمد یا مهارت های مراقبتی آنها می تواند مشکلات مالی ایجاد کند. این بیمه نامه می تواند اطمینان حاصل کند که بچه ها تا زمانی که بتوانند از خود حمایت کنند، منابع مالی مورد نیاز خود را در اختیار خواهند داشت.
- والدینی که کودکان بزرگسال با نیازهای ویژه دارند: برای کودکانی که نیاز به مراقبت مادام العمر دارند و هرگز به خودکفایی نخواهند رسید، بیمه عمر می تواند اطمینان حاصل کند که نیازهای آنها پس از فوت والدینشان برآورده می شود. کمک هزینه فوت را می توان برای تامین مالی یک امانت با نیازهای ویژه که یک امانتدار برای منافع کودک بزرگسال مدیریت می کند، استفاده کرد.
- سالمندانی که می خواهند برای فرزندان بزرگسالی که مراقبت از آنها را ارائه می دهند پولی به جای بگذارند: بسیاری از کودکان بزرگسال وقت خود را در محل کار فدای مراقبت از والدین سالخورده ای می کنند که به کمک نیاز دارد. این کمک ممکن است شامل حمایت مالی مستقیم نیز باشد. بیمه عمر می تواند به بازپرداخت هزینه های فرزند بزرگسال در هنگام فوت والدین کمک کند.
- همسران خانه نشین: همسران خانه نشین باید بیمه عمر داشته باشند زیرا بر اساس کاری که در خانه انجام می دهند ارزش اقتصادی قابل توجهی دارند.
- خانواده های ثروتمندی که انتظار دارند مالیات بر املاک بدهکار باشند:بیمه عمر می تواند بودجه ای را برای پوشش مالیات و حفظ ارزش کامل دارایی فراهم کند.
- خانواده هایی که توانایی پرداخت هزینه های دفن و خاکسپاری را ندارند: یک بیمه نامه عمر کوچک می تواند بودجه ای را برای گرامیداشت درگذشت یک عزیز فراهم کند.
- مشاغل با کارکنان کلیدی: اگر مرگ یک کارمند کلیدی، مانند یک مدیر عامل، مشکلات مالی شدیدی برای یک شرکت ایجاد کند، آن شرکت ممکن است دارای منافع قابل بیمه ای باشد که به آن امکان می دهد بیمه نامه عمر آن کارمند را خریداری کند.
- مستمری بگیران متاهل: بازنشستگان می توانند به جای انتخاب بین پرداخت مستمری که مزایای همسر را ارائه می دهد و پرداختی که ارائه نمی دهد، مستمری کامل خود را بپذیرند و بخشی از پول را برای خرید بیمه عمر به نفع همسر خود استفاده کنند. این استراتژی حداکثر سازی مستمری نامیده می شود.
- کسانی که دارای بیماری های مزمن هستند: مانند سرطان یا دیابت. با این حال، توجه داشته باشید که برخی از بیمهگران ممکن است پوشش چنین افرادی را رد کنند، یا نرخهای بسیار بالایی را دریافت کنند.
انواع بیمه عمر
1. بیمه عمر و سرمایهگذاری:
طرحهای این بیمه نامه معمولا شامل مزایایی مثل پوششهای مختلف و امکان سرمایهگذاری برای آینده هستند. مهمترین ویژگی این نوع بیمه نامه این است که تعهدات آن هم برای زمان حیات بیمهشده و هم در زمان فوت بیمهشده تعریف میشود.
2. بیمه عمر زمانی:
این بیمه نامه عمر مدتدار است. یعنی بیمهشده تنها برای یک بازه زمانی مشخص و محدود که خودش تعیین کرد تحت پوشش قرار خواهد داشت. در بیمه عمر زمانی اگر فرد بیمه شده در پایان قرارداد زنده باشد، هیچ مبلغی بهعنوان حق بیمه به او یا ذینفعان بیمهنامه تعلق نمیگیرد. منتها اگر بیمه شده در این مدت فوت کند، شرکت بیمه متعهد میشود که سرمایه بیمه نامه را به بازماندگان و خانوادهاش پرداخت کند.
3. بیمه تمام عمر:
با این بیمه نامه، اگر بیمهشده در هر سنی و در هر سال بیمهایاش فوت کند، شرکت بیمه باید سرمایه بیمهنامه مذکور را به ذینفعان او پرداخت کند. معمولا پرداخت سرمایه پس از فوت تنها پوشش این بیمه نامه است. اگر هم بیمهشده در پایان قرارداد در قید حیات باشد، هیچ مبلغی به او پرداخت نخواهد شد.
4. بیمه عمر مانده بدهکار:
با بیمه عمر مانده بدهکار اگر بیمهشده پیش از پایان پرداخت کامل اقساط و تسویه وام فوت کند، شرکت بیمه پرداخت باقیمانده بدهکاریاش به سیستم بانکی را برعهده میگیرد.
5. بیمه عمر و بازنشستگی:
پسانداز و اندوخته این بیمه نامه هزینههای مستمری و بازنشستگی بیمهشده را پوشش میدهد. درضمن بیمهشده میتواند علاوه بر امکان سرمایهگذاری برای روزهای بازنشستگی از دیگر پوششهای بیمه نامه هم استفاده کند.
1 دیدگاه
بسیار عالی و کامل