دندان درد همیشه یکی از غیرقابل تحمل ترین دردها بوده است و در کنار سلامت و زیبایی دندان ها تاثیر قابل توجهی در اعتماد به نفس افراد دارد. در واقع بیمه دندانپزشکی به شما در پرداخت هزینه های حفظ یک لبخند زیبا و سالم کمک می کند.
در مقایسه با بیمه درمانی، درک بیمه نامه های دندانپزشکی بسیار آسان تر است. در بیشتر طرح های این بیمه در مورد اینکه کدام رویهها تحت پوشش هستند و دقیقاً چقدر باید از جیب خود بپردازید، به طور کامل مشخص شده اند. البته برخی از هزینه های دندانپزشکی در بیمه های درمانی پایه قابل پوشش هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
بیمه دندانپزشکی چیست؟
برخی از بیمه های درمانی پایه مثل تامین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح ممکن است برخی از هزینه های دندانپزشکی شما را تحت پوشش قرار دهند.
برای مثال بیمه تامین اجتماعی هزینه های پر کردن معمولی دندان ها، جرم گیری و یا کشیدن آنها را تحت پوشش قرار می دهد. برای آشنایی بیشتر با پوشش های این بیمه، مقاله بیمه تامین اجتماعی چیست و انواع آن را بخوانید.
اما، بیمه تکمیلی دندانپزشکی، مسائل مربوط به دندان ها و لثه ها و همچنین مراقبت های پیشگیرانه مانند نظافت سالانه را که یک بیمه درمانی معمولی در برنمیگیرد، پوشش می دهد.
روش های دندانپزشکی تحت پوشش بیمه نامه ها معمولاً به سه دسته پوشش پیشگیرانه، اساسی و عمده تقسیم می شوند. اکثر طرح ها 100٪ مراقبت های پیشگیرانه را پوشش می دهند، مانند ویزیت های سالانه یا شش ماهه مطب برای جرم گیری، رادیولوژی و آزمایش.
روشهای اساسی درمان بیماریهای لثه مثل کشیدن، پر کردن و جراحی هستند که 80% از هزینه های این روش ها تحت پوشش قرار می گیرند و بیماران مابقی را پرداخت می کنند.
روشهایی مانند تاج و دندان مصنوعی معمولاً تنها تا 50% پوشش داده میشوند و بیمار هزینههای بیشتری را نسبت به سایر روشها از جیب خود میپردازد.
هر خط مشی از نظر دسته بندی رویه ها به عنوان پیشگیرانه، اساسی و اصلی متفاوت است، بنابراین درک آنچه در هنگام مقایسه خط مشی ها پوشش داده می شود مهم است.
بیمه تکمیلی دندانپزشکی چه پوشش هایی دارد؟
بیمه دندانپزشکی، هزینه های زیر را تحت پوشش قرار می دهد:
- خدمات ویزیت (معاینه و تشخیص، تجویز دارو، اعزام به رادیولوژی و درخواست آزمایش)
- رادیوگرافی تکدندان (گرافی پری اپیکال یا بایت وینگ)
- کشیدن دندان قدامی، کشیدن دندان خلفی، کشیدن دندان عقل
- جراحی دندان نهفته در نسج نرم
- جراحی دندان نهفته در نسج سخت
- جرم گیری بالای لثه
- جرم گیری زیر لثه
- بروساژ هر فک ( نوعی جرم گیری )
- پرکردن تک سطحی
- ترمیم دندان
هزینه های ارتودونسی نیز توسط برخی از شرکت های خوب، مثل بیمه دانا، آسیا و البرز تحت پوشش قرار می گیرند. درباره این شرکت ها، در مقاله 8 تا از بهترین شرکت های بیمه ایرانی! بخوانید.
هزینه هایی مثل ایمپلنت، کامپوزیت، لمینت و تمامی خدمات زیبایی مثل بلیچینگ تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند.
بهترین شرکت های بیمه برای پوشش هزینه های دندانپزشکی
بیمه تکمیلی دندانپزشکی به دو صورت انفرادی و گروهی، ارائه می شود. که از بهترین طرح های این نوع بیمه می توان به بیمه دندانپزشکی SOS اشاره کرد. این بیمه توسط شرکت کمک رسان ارائه می شود. میزان فرانشیز طرح های این بیمه 30 درصد است و طرف قرارداد چندین مراکز دندانپزشکی خصوصا در تهران هست.
از دیگر شرکت های خوبی که بیمه تکمیلی دندانپزشکی را ارائه می کنند، به بیمه سامان، بیمه دانا و بیمه آسماری اشاره کرد.
مدارک لازم برای گرفتن هزینه خسارات دندانپزشکی:
- فاکتور هزینه دندانپزشکی بدون هیچ خط خوردگی و به صورت خوانا
- نام و نام خانوادگی بیمار به همراه تاریخ و مهر دکتر معالج در دستور پزشک
- نام درمان به صورت کامل و واضح نوشته شود. در صورت مبهم بودن این موضوع، کارشناس بیمه با توجه به استنباط خود هزینه درمان را پرداخت میکند.
- شماره دندان در دستور پزشک و سایر فاکتورها باید قید شود.
- در موارد عصب کشی، تعداد کانال و در موارد پر کردن، سطح و نوع مواد باید نوشته شود.
- هنگام پرداخت خسارت، متخصص و عمومی بودن پزشک اهمیت دارد.
- برای کشیدن بیش از دو دندان، ترمیم بیش از دو دندان، عصب کشی، ایمپلنت، بریج، پارسیل، جراحیهای دندان در نسج نرم و سخت و روکش دندان باید عکس قبل و بعد دندان همراه مدارک دیگر ارائه شود.
بیمه دندانپزشکی را چگونه خریداری کنیم؟
معمولا همیشه خرید بیمه یکی از کارهای سخت و ریسکی است، که ممکن است در انتخاب آن دچار اشتباه شویم یا از ما کلاه برداری شود زیرا به اندازه کافی درباره بیمه اطلاعات نداریم. وظیفه ما به عنوان مشاور بیمه این است که به شما در خرید و انتخاب بیمه مناسب خود کمک کنیم.
شما می توانید برای آشنایی بیشتر با کار و وظیفه ما، مقاله مشاور بیمه را بخوانید.
برای گرفتن مشاوره با شماره ۰۹۹۱۰۸۲۰۷۸۸ تماس بگیرید.
منبع: