فردی دار حال امضا کردن چندین قرارداد از انواع بیمه که در بالا کاغذها یک کیبورد نقره ای و یک ماشین حساب قرار دارد

بیمه یکی از آن قراردادهایی است که همه ما حداقل یک نوع آن را برای سرمایه‌گذاری برای خود انتخاب و خریداری می‌کنیم. اما گاهی ممکن است در انتخاب خود دچار اشتباه شویم، چرا که با انواع بیمه به خوبی آشنا نیستیم.

بنابراین آشنایی با انواع بیمه اولین قدم برای انتخاب بهترین نوع سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.

انواع بیمه و دسته بندی های آن

بیمه در واقع یک قرارداد هست که بیمه گر را متعهد می‌کند در برابر مقدار پولی که از بيمه‌گذار دریافت می‌‌کند (حق بیمه)، زيان وارد شده به بيمه‌ گذار را در پی رويداد و اتفاقی ناخواسته بپردازد.

حالا به طور کلی می‌توان گفت چهار دسته بندی کلی برای بیمه وجود دارد که این‌ها شامل: بیمه مسئولیت، بیمه اشخاص، بیمه اموال و بیمه های خاص می‌شود.

هر کدام از این دسته بندی ها به قسمت های کوچک تر و محدوده ای خاص تر تقسیم می‌شوند، که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

1. بیمه مسئولیت

بیمه مسئولیت بخشی از سیستم بیمه عمومی تامین مالی ریسک برای محافظت از بیمه‌گذار در برابر خطرات تعهدات ناشی از دعاوی حقوقی و دعاوی مشابه است و در صورت شکایت از بیمه‌گذار برای خسارت هایی که تحت پوشش بیمه نامه قرار می گیرد از بیمه شده حمایت می کند.

انواع بیمه مسئولیت:

  1. بیمه مسئولیت عمومی
  2. بیمه مسئولیت حرفه ‌ای
  3. بیمه مسئولیت تولیدکنندگان کالا
  4. بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان
 1. بیمه مسئولیت عمومی:

هنگامی که به اشخاص ثالث حین کار و فعالیت، خسارت جانی و مالی وارد می‌شود و عامل این خسارت‌ها طبق قانون مسئول مربوطه معرفی شود، برای جبران خسارت‌ها می‌توان از پوشش بیمه‌ مسئولیت عمومی استفاده کرد. این بیمه‌ دارای چندین زیر مجموعه می‌‌باشد:

  • بیمه مسئولیت ناشی از اجرای عملیات ساختمانی
  • بیمه مسئولیت آتش سوزی
  • بیمه مسئولیت شهرداری‌ها
  • بیمه مسئولیت مدنی پیمانکاران
  • بیمه مسئولیت پارکینگ های عمومی و خصوصی خودرو
  • بیمه مسئولیت نگهبانان مسلح بانک‌ها
 2. بیمه مسئولیت حرفه ای:

این بیمه برای افرادی مناسب است، که امکان دارد به خاطر شغل و حرفه‌‌ی خود خسارت جانی و مالی به افراد مرتبط وارد کنند. بیمه مسئولیت حرفه‌‌ای خسارت و زیان وارد شده به افراد آسیب دیده را جبران می‌کند. خود این بیمه نیز دارای زیر مجموعه‌‌هاییست که به چندین بخش تقسیم می‌شوند.

3. بیمه مسئولیت تولیدکنندگان کالا:

زمانی که کالای تولید شده توسط تولید کننده به مصرف کننده خسارت جانی و مالی وارد کند، بیمه مسئولیت تولیدکنندگان کالا، این خسارت را جبران می‌کند. این بیمه علاوه بر تولید کننده و مصرف کننده، فروشندگان و توزیع‌کنندگان را نیز تحت پوشش قرار می‌دهد

4. بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان

بیمه مسئولیت کارفرما پوششی است که به پرداخت هزینه‌های مالک کسب‌وکار مرتبط با دعاوی حقوقی ناشی از آسیب یا بیماری ناشی از کار کارمند کمک می‌کند.

درباره پوشش های بیمه مسئولیت کارفرما در پست اینستاگرام ما بیشتر بخوانید.

||||

2. بیمه اشخاص

بیمه اشخاص به هر نوع بیمه ای اطلاق می‌شود که افراد را در برابر خسارات ناشی از فوت، جراحت یا از دست دادن دارایی پوشش می دهد. این خطوط بیمه عموماً از افراد و خانواده‌هایشان در برابر خساراتی محافظت می‌کنند که به تنهایی قادر به پرداخت آن نیستند.

انواع بیمه اشخاص:

  1. بیمه عمر
  2.  بیمه حادثه
  3. بیمه درمانی (تکمیلی)
1. بیمه عمر

در این نوع بیمه‌‌، بیمه‌گر در قبال دریافت مبلغ مشخصی از بیمه‌گزار به عنوان حق بیمه در زمان مشخص قرارداد می‌بندد که شخص پس از مدت معینی حتی اگر در قید حیات نباشد ولی صاحب وارث قانونی باشد و افرادی را نیز برای دریافت حق بیمه تعیین کرده باشد، مبلغی را به عنوان سرمایه به خود شخص و یا وارث های او پرداخت کند.

2. بیمه حادثه:

بیمه‌‌ حوادث، از انواع بیمه است که خسارت سوانح و حوادثی را پوشش می‌دهد که این اتفاقات باعث نقص عضو، از کار افتادگی دائم یا موقت، جراحات و صدمات به وجود آمده شود. 

3. بیمه درمانی(تکمیلی):

این بیمه شامل هزینه‌های ویزیت، آزمایش‌های پزشکی، جراحی، هزینه‌های اتاق عمل، هزینه‌های دارو، زایمان، دندانپزشکی، بیهوشی، جابجایی بیمار و سایر مواردی است که بیمه‌گر در قرارداد ملزم به پرداخت آن است، شامل می‌شود.

به طور کل بیمه‌گر باید هزینه‌های درمانی بیمه‌شدگان را پرداخت و جبران کند.

3. بیمه اموال

بیمه اموال بیمه ای برای اقلامی است که جزو دارایی های شما محسوب می‌شود. اگر یک رویداد تحت پوشش به آنها آسیب برساند یا آنها را از بین ببرد، بیمه شما برای تعمیر یا جایگزینی موارد آسیب دیده هزینه پرداخت می‌کند.

انواع بیمه اموال:

  1. بیمه های مربوط به خودرو و موتور سیکلت
  2. بیمه آتش سوزی
  3. بیمه حمل و نقل
  4. بیمه های مهندسی
1. بیمه های مربوط به خودرو و موتورسیکلت 

این دسته بند شامل بیمه های بدنه و شخص ثالث می‌شود که در آنها بیمه گذار به بیمه گر تعهد می‌دهد مبلغ مشخصی در صورت بروز حادثه و آسیب به اتومبیل یا شخص ثالث، پرداخت ‌می‌کند.

درباره پوشش بیمه شخص ثالث و پوشش بیمه بدنه در اینستاگرام ما بیشتر بخوانید.

2. بیمه آتش سوزی:

این بیمه ساختمان‌ها، شرکت‌ها، منازل و اصناف را پوشش می‌دهد و در صورت ایجاد آتش‌سوزی، صاعقه، انفجار این بیمه خسارت مالی به وجود آمده را جبران می‌کند.

علاوه بر حوادث ذکر شده حوادثی مانند سیل، زلزله، ترکیدگی لوله‌ی آب و خطرات متنوع دیگری که یک ساختمان را تهدید می‌کند، بیمه آتش سوزی پوشش خواهد داد.

3. بیمه حمل و نقل:

این نوع بیمه اموال افرادی را شامل می‌شود که در حوزه صادرات و واردات فعالیت می‌کنند و ممکن است بار و کالای وارداتی یا صادراتی آن‌ها، جان آن‌ها و اشخاص ثالث، مورد تهدید و خسارت قرار بگیرد.

بیمه‌ی حمل‌ونقل یا باربری، حمل‌ونقل در داخل کشور و یا صادرات به کشور‌های دیگر از طریق راه‌های زمینی، هوایی، آبی را نیز پوشش می‌دهد. حق بیمه آن نیز به ارزش کالا، منطقه‌ی جغرافیایی و موارد دیگر بستگی دارد.

4. بیمه مهندسی:

این بیمه شامل پروژه‌هایی که در دست احداث است و یا ساخت آن‌ها به اتمام رسیده است. این پروژه‌ها می‌تواند شامل پل‌ سازی، راه‌ سازی، سد‌ سازی و هر پروژه‌ی عمرانی دیگری باشد.

این بیمه تجهیزات و ماشین آلات و سازه‌های صنعتی و خطوط تولید را نیز در بر می‌گیرد و به بخش های مختلف تقسیم می‌شود که در مقاله ۷ بیمه مهندسی که هر مهندسی باید بشناسد! می‌توانید درباره آنها بیشتر بخوانید.

|عکس مرتبط با انواع بیمه،بیمه درمانی|تصویر مربوط به انواع بیمه،بیمه اتش سوزی|تصویر مربوط به انواع بیمه،بیمه حمل و نقل

4. بیمه های خاص

بیمه های خاص شامل انواع بیمه ای هستند که از نوعی پوشش ویژه استفاده می‌کنند. اینها شامل: بیمه‌های هواپیما، کشتی، بیمه وام بانکی، بیمه هزینه های حقوقی و ... می‌شوند.

به طور مثال بیمه هواپیما می‌تواند خسارت های وارد شده به بدنه‌ هواپیما، آسیب کلی وارد شده به آن، مسئولیت در قبال اشخاص ثالث و مسافران را تحت پوشش قرار دهد. هلیکوپتر، گلایدر و ... نیز می‌توانند از این بیمه استفاده کنند.

بیمه کشتی نیز حوادثی مانند غرق شدن، برخورد صاعقه، آتش‌سوزی و .... را پوشش می‌دهد و خسارت های ناشی از آن را جبران می‌کند. شناورها، لنج‌ها، یدک کش‌ ها نیز هنگام آسیب دیدن در صورتی که در قرارداد بیمه ذکر شده باشند، می‌توانند از مزایای این بیمه استفاده کنند.

 

حال که با انواع بیمه آشنا شدید برای انتخاب نوع مناسب خود احتمالا به مشاوره نیاز داشته باشید با شماره ۰۹۱۵۸۹۹۴۹۹۳ به عنوان مشاور بیمه خود تماس بگیرید. ما در مشاور بیمه قائمی با داشتن 15 سال تجربه می‌توانیم تمامی سوالات شما را پاسخ دهیم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *